Școala altfel - IV

Petrecere la castel

      În amintirile noastre legate de clasa pregătitoare, ”Săptămâna altfel” ocupă un loc special... Și mai prețioase sunt însă amintirile legate de petrecerea de la castel, de serbarea câmpenească organizată asemeni picnicului triregat de la reședința prințesei Sofia. Așa că m-am gândit că ar fi grozav să încercăm să revenim în acest univers minunat!

       Pentru a putea începe petrecerea aveam nevoie de castele ... și le-am construit! Am schimbat ”cărămizile” (că tot aveam în spate experiența de ”purceluși constructori”), nu le-am folosit pe cele de anul trecut! Aveam nevoie de castele noi, mai mari, că doar am mai crescut cu un an! Am așezat minuțios, cu multă înțelegere (am descopertit că ne place să lucrăm în echipă) piesă cu piesă și ... iată ce a ieșit!




          Am ridicat construcțiile în timp record! Am avut la îndemână niște secrete pe care vi le vom dezvălui treptat ... Acum vă dezvăluim doar primul indiciu: ne plac puzzle-urile! 

        Fiecare echipă își ridicase castelul mult visat, dar eram în pană de idei la capitolul petrecere! Bal mascat (cea mai ”uzată” variantă de petrecere pe la curțile regale) am avut anul trecut! Parcă simțeam nevoia de ceva nou! Și totuși, amintirile ne pot ajuta să călătorim pe aripi de vis și ... să ajungem, așa, visând,  pe tărâmuri neexplorate încă! Așa că am apelat la amintiri, cum ar fi ”Dansul Cenușăresei”! 

          Începutul a fost mai timid (uneori e greu cu amintirile)! Apoi, pofta de dans a devenit treptat chiar greu de stăvilit! 

 

        Așa că, fără indicații regizorale, cu niște instructori de dans adorabili (dacă vă puteți imagina pitici și mai mici decât noi), am început o altfel de petrecere: cu dansuri irlandeze!

       M-am bucurat că ideea de a încerca experiențe noi în materie de dans ne-a ”prins” pe toți ... și m-am bucurat și mai mult că am avut și solicitări în sensul perfecționării dansului! 

 

Inițierea



Specializarea

          A fost chiar multă distracție (Luca), voie bună, amuzament (Raul), bucurie (David Simionca, Vlad), în sala de bal a castelului nostru!Pe lângă această știre (cum că la palat se dansează), am aflat de la Iustindansurile sunt deosebite!

           Și acum, așa cum am promis, să vă dezvăluim un alt secret ... poate nu știați, dar castelul este un loc învăluit în multe mistere! Fiecare castel ascunde undeva, într-o încăpere secretă, nu de mulți știută, câte un vrăjitor (Alice ne-a dezvăluit asta)! Un Cedric, așa cum bine știm din poveștile Sofiei ... și în universul lui ne-am propus să facem incursiuni anul acesta! Dacă sunteți pregătiți vă mai dezvăluim câteva secrete despre asta!

           De exemplu, Alexandra Nicolau a aflat că Cedric are trucuri frumoase (dacă aveți răbdare, le veți vedea!), dar, deși Iulia vă spune că e foarte amuzant să fii vrăjitor, Bogdi vă avertizează că, a fi vrăjitor este și foarte greu

           Până la urmă, cred că Cedric ăsta este, așa cum ne spune Lemi, un fel de măscărici la castelul regelui și al reginei!

           Cred că v-am pus suficient răbdarea la încercare! Haideți să vedeți cam ce trucuri am descoperit în ”manualul de vrăjitorie” al lui Cedric! Și fiți atenți la avertizarea Denisei - se pare că Cedric a și greșit o vrajă grea!

          Dacă sunteți curioși să încercați și voi ”vrăjitoria”, aveți nevoie de următoarele ingrediente: niște poțiuni magice (ceva apă, ceva culoare din cutiuța de acuarele, oțet, bicarbonat), o formula magică și ... obligatoriu, supravegherea unui adult!

 


 Și, evident, o echipă de nădejde! Iată ce ”vrăji” pot ieși din mâinile voastre!

Acesta a fost primul truc! Cu el am adus ploaia la castel! A fost trucul preferat al lui Ștefan!

 

V-ați gândit vreodată cum puteți introduce un lichid într-un pahar ... de jos în sus? Detalii aflați de la Luca sau Eric, că doar ei au fost cei mai bucuroși să afle acest truc!

Hocus-pocus ... preparatus?

Dacă vreți să aflați de la noi cum puteți să faceți să explodeze apa roșie dintr-o sticlă  (Alesia)  fără a provoca  distrugeri materiale, priviți vulcanii noștri (trucul preferat pentru Bianca, Daria Coman, Nati, Alesia, David Cîmpeanu, Ilinca Lanțoș, Maria, Alexandra Vancea, Bogdan, Alexandra Nicolau, Lemi, Bogdi, Iulia, Alice, Denisa, Raul, Lucia, Iustin). 

Forța exploziei, lava artificială sunt aspecte interesante care au transformat ”vulcanul” în trucul de rezintență al laboratorului nostru! 

Priviți aici: adevărată magie!

           Acestea au fost toate secretele pe care le-am învățat noi în laboratorul de vrăji al castelului din Misteria, răsfoind manualul de magie al vrăjitorului Cedric! 

           Un singur mister a rămas nedeslușit: care o fi vraja greșită despre care ne vorbea Denisa? Poate aflăm răspunsul anul viitor, într-o altă incursiune la castel!

           Castelele sunt pregătite și ne așteaptă să pornim în noi căutări! 

           Decoratorii de anul acesta,  au fost:



Și-au încălecat pe-o roată, și v-au spus povestea toată (în imagini sau cuvinte meșteșugite înroșite):




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu